Ik ben Barbara Anthonissen, op de Veluwe woonachtig en moeder van twee inmiddels volwassen kinderen.

In 1997 behaalde ik mijn eerstegraads lesbevoegdheid tekenen, schilderen, grafische vormgeving en kunstgeschiedenis aan de Academie voor Beeldende Vorming, welke verbonden is aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Door persoonlijke omstandigheden

heb ik echter mijn artistieke ambities gedurende lange tijd aan de wilgen moeten hangen, echter ben ik nu al weer een paar jaar bezig met schilderen.

Wat ik ondermeer doe is het schilderen van hexsigns, welke een vorm van volkskunst is die z’n oorsprong vind in Pennsylvanië in Noord-Amerika. Hierbij wordt van vormen en kleuren en symbolen gebruik gemaakt die allerhande positieve energieën het huis binnen brengen en

negatieve energieën buiten houden. Verder laat ik me in mijn schilderijen inspireren door sagen, mythen en magie. Deze zijn als een draad door mijn werk geweven. In mijn hexsigns hanteer ik een uiterst strakke manier van vormgeving en schilderen terwijl ik in mijn “normale” schilderijen een heel losse hand heb en echt ga voor het mysterie. Kom gerust een kijkje nemen in mijn Galerij.