Helma Brekelmans is een kunstenaar en creatieve alleskunner in hart en nieren. In haar veelzijdige carrière werkte ze al als hulpverlener, ondernemer in de detailhandel en horeca, en als kok.

Een cursus aquarelleren in de jaren ‘90 smaakte echter zo naar meer dat ze zich in 2001 inschreef op de kunstacademie in Arendonk, en in 2009 als gediplomeerd kunstenaar, schilder en docent weer naar buiten liep.

 

De brede interesse van Helma als mens is terug te vinden in haar werk. Sprekende gezichten worden afgewisseld met abstract en door de natuur geïnspireerd werk met zowel diepte als diepgang. Mag in het ene schilderij een enkele kleur schitteren en soleren, in andere werken vragen vele interessante details de aandacht van de kijker.

Een schilderij moet tot je spreken. Mocht u op zoek zijn naar iets specifieks, of een wens hebben voor een bepaalde lege muur, schroom dan niet om Helma om hulp te vragen, dit kan via kunst op maat. Als er iemand de vertaalslag kan maken van het beeld in uw hoofd naar verf op canvas is zij het. Dat komt omdat ze zo van mensen en het leven houdt. Bekijk haar prachtige schilderijen nu in haar galerij.