Biografie

Ik ben 1965 in Düsseldorf geboren. Door mijn vader kwam  in aanraking met beeldende kunst. Hij was geïnteresseerd in schilderwerk vanaf begin van de vorige eeuw. Mijn kinderdroom was het dan ook om schilderes te worden. In 1986 startte ik mijn opleiding aan de Hooghe School voor de Kunsten in Utrecht. Ik volgde de richting modevormgeving en studeerde in 1996 af als vormgeefster.

De modewereld bleek echter niets voor mij. Uiteindelijk werd ik kunstdocente voor middelbare scholen. Ik kreeg twee kinderen en het dagelijks leven verdrong mijn kinderdroom tot vier jaar geleden.

Ineens vond ik de nodige rust om naast mijn werk mijn schilderwerk verder te ontwikkelen.

Inspiratie

Geboeid door de rafelranden van de maatschappij ging ik op zoek naar gezichten die voor mij intense emoties weerspiegelen. De verborgen schoonheid van rimpels en oneffenheden fascineert me. Het individuele en unieke is het ongepolijste in een gezicht.

 

Bij voorkeur schilder ik selfies van onbekenden. De zoektocht naar gelijkenis binnen een expressieve snelle manier van schilderen is mijn uitdaging. Ik beschouw mijn werk als een ambacht die ik met elk schilderij meer probeer te perfectioneren.

 

In een tijd van steeds meer gepolijste beelden wil ik de aandacht op de schoonheid van de menselijke imperfectie vestigen. Hoe beter je in staat bent om te kijken hoe meer je je realiseert hoe weinig je weet. Bekijk mijn Galerij om een portret op maat te bestellen.