Kinga Wieczorek (1988-...) - beeldend kunstenaar

Schilderen is mijn voornaamste bezigheid, af en toe maak ik ook tekeningen. Ik word geïnspireerd door mensen, cultuur, landschap en alles wat ik omheen zie. Ik maak gebruik van verschillende technieken als olieverf, acryl, pastel, inkt of potlood. Ik heb mijn eigen stijl maar ik buit vaak uit andere interessante technieken/stijlen. Ik hou van nieuwe technieken uitzoeken en gewoon genieten van het proces van creëren. Dat geef een vrede en balans in mijn leven.

Van kinds af had in veel interesse in kunst. Al in basisschool had ik een eigen tekenrubriek in de tijdschrift "Glos Zbaszynia" en was ook de jongste lid van de theatergroep "Kazamaty".

In de loop van jaren 2004-2008 had ik aan veel competities deelgenomen. Ik werd o.a. beloond met onderscheidingen van de nationale (Poolse) kunstcompetitie, de nationale (Poolse) literaire competitie onder patronaat van president Aleksander Kwaśniewski en de gemeentelijke (Poolse) poëtische competitie.

Aan de Artschool ZSP in Zielona Góra (Polen) had ik deelgenomen (2005-2006) aan verschillende groepstentoonstellingen. Mijn eerste solo expositie (zelf georganiseerd in een bunker van IIWO) heeft plaats gevonden in Zbaszyn (Polen) in 2006.

Ik heb ook samengewerkt met een andere artist aan "Anioly i skrzaty" project (sculpturen) voor galerijen in Australia en Frankrijk.

In 2008 aan de Artschool ZSP (Schoolgemeenschap voor Beeldende Kunsten) te Zielona Góra studeerde ik cum laude af. Ik haalde een graad  in de visuele reclame, schilderen en kunstgeschiedenis.

In 2009 had ik eerste in Nederland groepstentoonstellin in Staphorst (NL). In de loop van jaren 2009-2016 had ik vast contact met "Galerie Pretekst" in Krakau (Polen). In 2016 werd mijn werk gebruikt voor de Poolse film "Sztuka kochania wg M.Wislockiej".

Ik exposeer mijn werken tijdens tentoonstellingen. Sinds paar maanden geef ik ook schilderlessen in mijn atelier in Zaandam.  Ik werk ook in opdracht (vanaf abstractie tot realiteit).

In juni 2017 had ik  eerste solo expositie bij "Galerie Zaansgroen".

october 2017 eigen atelier geopend in "Het Blauwe Pand", Aris van Broekweg 2, 1507BB Zaandam

Sinds january 2018 ben ik lid van Stichting TENGEL geworden.

Maart 2018 - expositie in Galerie Zaansgroen in Zaandam.

April 2018 - meegedaan aan de TENGEL atelierroute 2018

Juni 2018 - expositie in Het Weefhuis in Zaandijk