Lex Loman studeerde af in 1985 aan de academie voor beeldende kunsten te Arnhem, aanvankelijk schilderde hij architectonische sfeerlandschappen.

In 1987 kwam daar verandering in, hij ging over op het schilderen, tekenen, etsen en boetseren van mensfiguren en portretten, al dan niet in passende omgevingen. Ook zijn er enkele bronzen portretten door hem vervaardigd.

 

Men zegt dat zijn werken een bepaalde somberte uitstralen, zelf ziet hij ook humor in zijn werk, het is echt niet alleen kommer en kwel in zijn beelden, hoe wel hij de zwakke kanten van de mens wel duidelijk belicht, hetgeen niet alleen droef hoeft te zijn maar ook hilarisch.

 

Hij exposeerde op diverse plekken in Nederland en een paar keer in Duitsland, Waaronder Galerie Biervliet te Amsterdam, galerie Wimmenum te Egmond, galerie Vlasblom te Arnhem en Galerie Grunewald in Kessel (Dtsl). Verder bij diverse bedrijven in Nederland waaronder de bedrijfsgeneeskundige dienst te Breda en AKZO Nobel en het voormalig PTT telecommunicatiegebouw te Arnhem.

 

Neem een kijkje in zijn Galerij!