Nena Sesic-Fiser (geboren in Bjelovar, Kroatië):

 

haar roeping is kunstschilder (Academie van verfijnde kunsten in Sarajevo), maar zij is ook

een artiest met een multidisciplinaire belangstelling: film en video, scenografie voor film en theater, animator, danseres en zangeres.

Zij woont en werkt in Utrecht sinds 1993.

 

Haar primaire roeping is schilder- en visuele kunst en zij heeft haar werk geëxposeerd in culturele centra in Europa en daarbuiten, met

tentoonstellingen van schilderijen, video-installaties en andere visuele werken

in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, maar ook Londen, Parijs, Kiev, Abu Dabi en in galerijen in Italië, Duitsland, Australië en Canada.

 

Haar interesses voor verschillende vormen van visuele kunst worden

aangevuld met haar passie voor diverse vormen van muziek en dans. Nena is een geslaagde danseres van Flamenco, Balkan en Oriëntaalse dansen. Zij treedt frequent op in meerdere dansgezelschappen.

Haar stem en gitaar zijn te beluisteren in een aantal korte films en speelfilms, alsmede tijdens concerten waar zij de muziek van andere culturele tradities introduceert.

Ze exposeert in vele landen en maakt jaarlijks meerdere videofilms, tientallen schilderijen en ook een aantal dansvoorstellingen.

 

Deze diversiteit van Nena’s artistieke activiteiten zette de Nederlandse televisie aan om enkele korte documentaires over haar leven en werk te produceren.

Nu presenteert Nena haar schilderijen in deze Galerij bij Deel Kunst.